Dankbetuiging Westland

Een dankbetuiging na overlijden is het bedanken van de personen die aanwezig waren bij de condoleance, uitvaart of via een andere weg hun medeleven en steun hebben betuigd door bijvoorbeeld het sturen van bloemen of een kaartje aan de nabestaanden. Er zijn meerdere manieren om dank te betuigen. Dit kan zowel mondeling als door het sturen van een dankbetuiging kaartje, maar bijvoorbeeld ook middels een dank advertentie in de krant. Gebruikelijk is om dit tussen de 4 tot 6 weken na de uitvaart te doen, maar dit blijft heel persoonlijk. Veel mensen vinden dit te vroeg en sturen liever pas een dankbetuiging kaartje tussen de 6 tot 8 weken na de uitvaart. Wij zien ook steeds vaker dat men graag kiest om een jaar na overlijden een “in herinnering” dankbetuiging kaartje te sturen of in de krant te plaatsen.
Dankbetuiging

Ontwerp

Vaak is de wens om de dankbetuiging kaart in dezelfde stijl te houden als de rouwkaart. Ook bij ons is dit mogelijk. Heeft u de rouwkaart niet door ons laten ontwerpen, maar wilt u wel bij ons een dankbetuiging kaart bestellen conform de rouwkaart? Dit is geen probleem. Wij ontvangen hiervoor graag de digitale versie van de rouwkaart en bij voorkeur ook los de gebruikte afbeeldingen en lettertypes.

Een andere mogelijkheid, tevens heel erg van deze tijd, is om een eigen ontwerp kaartje te laten ontwerpen. Zo’n eigen ontwerp kaartje kan deels of compleet anders zijn dan de oorspronkelijke rouwkaart. Wij zien veel dat mensen bijvoorbeeld kiezen voor een mooie foto van de overledene op de voorzijde van het dankbetuiging kaartje. Ook een andere mooie afbeelding of bijvoorbeeld een collage van meerdere afbeeldingen kan erg mooi zijn. Zo ontstaat een uniek ontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos, onze professionele ontwerpers denken graag met u mee.

Opbouw dankbetuiging Westland

Een dankbetuiging kan op allerlei manieren opgemaakt worden. Meestal bevat het de volgende onderdelen in deze volgorde:
– Bedankt tekst
– Naam overledene
– Namen nabestaanden (ondertekening)
– Plaats en datum

Het is natuurlijk ook heel mooi om bijvoorbeeld een kort gedichtje toe te voegen of een typische uitspraak van de overledene om het nog persoonlijker te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk onze ontwerpen of vraag naar de mogelijkheden.