Bedankkaarten

Bedankkaarten verstuur je na het overlijden van een dierbare, om de aanwezige personen bij de condoleance, uitvaart of via een andere weg hun medeleven en steun hebben betuigd, te bedanken. Dit is in Nederland heel gebruikelijk om een bedankkaart te sturen. Meestal word dit zo’n 4 tot 6 weken na overlijden verstuurd. Veel mensen vinden dit te vroeg en sturen liever pas bedankkaarten tussen de 6 tot 8 weken na de uitvaart. Wij zien ook steeds vaker dat men graag kiest om een jaar na overlijden een “in herinnering”  bedankkaart te sturen of in de krant te plaatsen.
Bedankkaarten

Ontwerp

Vaak is de wens om de bedankkaarten in dezelfde stijl te houden als de rouwkaart. Ook bij ons is dit mogelijk. Heeft u de rouwkaart niet door ons laten ontwerpen, maar wilt u wel bij ons de bedankkaarten bestellen conform de rouwkaart? Dit is geen probleem. Wij ontvangen hiervoor graag de digitale versie van de rouwkaart en bij voorkeur ook los de gebruikte afbeeldingen en lettertypes.

Een andere mogelijkheid, tevens heel erg van deze tijd, is om een eigen ontwerp kaartje te laten ontwerpen. Zo’n eigen ontwerp kaartje kan deels of compleet anders zijn dan de oorspronkelijke rouwkaart. Wij zien veel dat mensen bijvoorbeeld kiezen voor een mooie foto van de overledene op de voorzijde van de bedankkaarten. Ook een andere mooie afbeelding of bijvoorbeeld een collage van meerdere afbeeldingen kan erg mooi zijn. Zo ontstaat een uniek ontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos, onze professionele ontwerpers denken graag met u mee.

Opbouw bedankkaarten

Bedankkaarten kan op allerlei manieren opgemaakt worden. Meestal bevat het de volgende onderdelen in deze volgorde:
– Bedankt tekst
– Naam overledene
– Namen nabestaanden (ondertekening)
– Plaats en datum

Het is natuurlijk ook heel mooi om bijvoorbeeld een kort gedichtje toe te voegen of een typische uitspraak van de overledene om het nog persoonlijker te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk onze ontwerpen of vraag naar de mogelijkheden.